В Южна Корея хората приемат носенето на маска като задължение, дискусия

...
В Южна Корея хората приемат носенето на маска като задължение, дискусия
Коментари Харесай

Българин от Южна Корея: Не съм виждал човек без маска от началото на пандемията

 В Южна Корея хората приемат носенето на маска като обвързване, полемика по тази тематика въобще не е имало. Това съобщи живеещият в Сеул Крис Георгиев в " България заран ".

" Когато има открит случай на ковид, специфичен програмен продукт показва местата, които инфектираният е посещавал, както и контактните лица ", разяснява сънародникът ни и акцентира, че щаб два пъти на ден оповестява данните от ситуацията в страната.

По неговите думи пред  носенето на маска е по-скоро образование, в сравнение с боязън от санкциите. 

" От 3-4 дни има наказания за неносене на маска, само че от началото на пандемията не съм виждал човек без маска ", означи Георгиев и добави, че изключение има единствено за хората с респираторни болести. 

" Децата също носят маска, а да я смъкна някой в градския превоз е немислимо, водачите прецизно наблюдават това ", акцентира той. 

През август маските са били наложителни даже в заведенията за хранене в моментите, когато няма консумация. Сега е по този начин единствено по време на поръчване. 

" Тук има бистрота при отразяване на ситуацията към ковид ", описа Крис Георгиев.

По отношение на имунизациите, от чието слагане в Южна Корея има смъртни случаи, той съобщи, че паника няма, само че въпреки всичко хората са обезпокоени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР